Vart flyr jag?

För ett tag sedan fick jag frågan om jag funderat på varför jag egentligen är kristen och tror på Jesus och Gud.

Mitt svar var, och är fortfarande, att det är det enda som håller i mitt liv.

Satt just och tänkte på vad som är min tröst sådana här morgnar när jag har mycket värk i nacken, när jag knappt sovit något, när jag oroar mig nästan sjuk över vår baby eftersom jag tycker att hon rört sig så lite eller när jag oroar mig över läget i världen, eller när jag sett på något program som var alldeles för spännande och hemskt för mig, eller när familjemedlemmar och vänner lider – vart flyr jag?

Tre saker, eller egentligen fyra. Bibeln. Guds ord. De senaste 10 åren, de år som kanske varit kämpigast i mitt liv, har bibeln verkligen blivit min tröst. Guds ord. Guds löften. Grejen med Gud är ju att han inte hymlar. Det kommer hända mig massa jobbiga saker, allt här i livet är inte lätt, men han LOVAR att vara med. Han LOVAR att bära mig, trösta mig, leda mig och han bevarar mig och de mina.

”Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om,
ty jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig, jag uppehåller dig med min rättfärdighets högra hand.”

Jesaja 41:10

Det andra är min man. Dels för att han förstås är den person som kommer först i mitt liv här på jorden, men också för att han påminner mig om Han som kommer allra först i våra liv – Gud och hans omsorg, nåd och kärlek. Nästan dagligen påminner han mig om att Gud har sagt att vi inte behöver vara rädda, dagligen säger han att han ber för mig och mina nojjor, han påminner mig om Guds stora nåd när jag klantar till det. Han hymlar inte heller med att vad som helst kan gå tokigt i det här livet men påminner mig om att Gud alltid lovat att vara med oss.

Här kommer också min familj och mina vänner in. De tröstar också med Guds ord och med böner.

Det tredje är kristen musik och lovsång. För att det påminner mig och Guds löften och hans nåd. Jag älskar ju musik och sång, därför talar det också så starkt till mig och jag finner stor tröst i det.

Faktum är ju att vi vet ju inte om vi kommer få ha vår baby hos oss om några veckor. Vad som helst kan hända. Vi vet inte vad som kommer hända idag, olycka kan drabba oss när som helst. Människor kan försvinna, människor kan svika oss på det mest avskyvärda sätt. Förlåt om jag skrämmer upp dig kära vän, det är inte min mening, själv avskyr jag att höra sånt här vid vissa tillfällen. Men det jag vill påminna dig om är vad som håller genom allt. Jesus. Han är med dig, han tröstar dig, han förlåter dig, han älskar dig! Även om allt annat rasar och försvinner i ditt liv så är han med dig alla dagar in till tidens slut (Matteusev. 28:20).

Du kanske tycker jag snackar goja. Det är helt okej. Du är bra för det. Jag kanske inte har världens mest livserfarenhet men genom mitt liv har jag sett det och upplevt det. Min tro på Jesus Kristus, Guds son, som bibeln talar om är det enda som håller när allting annat rasar. I Guds ord, bibeln, hittar jag endast tröst, nåd, omsorg och kärlek.

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty livets Andes lag har i Kristus Jesus gjort mig fri från syndens och dödens lag.” Romarbrevet 8:1-2

”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”  Jeremia 29:11

”Herren, din Gud, bor i dig,
en hjälte som frälsar.
Han gläder sig över dig med lust,
han tiger stilla i sin kärlek,
han fröjdas över dig med jubel.” Sefanja 3:17
Så mitt svar på vart jag flyr är Jesus. För att han är sist och slutligen den enda som står kvar när allting annat kan rasa.
Den här morgonens tröst och inspiration fann jag i den här låten.
Kram på er! <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s