Bekräftad

Det var efter Esse-mötet. Ett laestadianskt stormöte. Tusentals människor samlas för att lyssna till predikningar, sjunga, be och umgås en hel helg. Om du vill veta lite mer kan du läsa min mammas blogginlägg från förra sommaren som beskriver det lite mer.

Esse-mötet hade jag längtat till i flera veckor. Och det var så roligt och det var så härligt. Det var så roligt att vara där med Johan och jag kände mig uppfylld och upplyft av predikningarna om Guds stora omsorg och Hans överväldigande nåd och kärlek. Det var så roligt att träffa vänner och bekanta. Såg många ansikten från min hemstad Luleå.

Två till synes ganska små händelser den helgen är anledningen till att jag skriver det här. Den ena var när vi gick genom folkhavet över den stora planen och jag plötsligt hör en ljus röst ropa: ”Hej Elin!” Jag tittar upp och ser Johans syskonbarn Mike, 7 år, som glatt ställt sig upp från sin plats på en bänk och vinkar några meter ifrån oss. Jag blev så glad och hejade förstås tillbaka och så fortsatte vi gå.

Den andra var när jag efter ett wc-besök står och tvättar händerna och jag hör en mild stämma över min axel som säger: ”Se nu till att tvätta händerna noga!” Vänder mig om och ser ett brunbränt, glatt skrattande ansikte som tillhör en kvinna som jag känner från vårt bönehus. Jag skrattar och vi småpratar och jag fortsätter ut till mötestältet.

När vi kom hem slog det mig hur glad de där två små situationerna gjorde mig. Det värmde mig. De såg mig. Jag blev bekräftad. Jag tänker hur viktigt det är att vi ser varandra. Att ett ”hej” kan betyda så mycket. Var inte rädd. Var den som först hälsar. Du värmer, du är inte konstig. Jag tror de flesta blir glada. Jag lyfts och jag tror inte jag är ensam.

Bekräftad. Det är ordet jag tänkt på. Alla behöver bli bekräftade. Av varandra. Sedan finns han som vill bekräfta dig precis som du är och precis i den situation du är i just nu. Jesus. Han säger just nu till dig i sitt ord.

”Så säger Herren, han som har skapat dig, Jakob,
han som har danat dig Israel: Frukta inte,
ty jag har återlöst dig, jag har kallat dig vid namn,
du är min.
Om du än måste gå genom vatten, är jag med dig, eller genom strömmar,
så skall de inte dränka dig.
Om du än måste gå genom eld, skall du inte bli svedd,
lågan skall inte bränna dig.
Eftersom du är dyrbar i mina ögon, högt aktad och älskad av mig,
ger jag människor i ditt ställe, folk i stället för ditt liv.
Frukta inte, ty jag är med dig.

Jesaja 43:1-3,5-6

(Kursiveringarna är mina.)

Du är bekräftad, sedd och älskad av den bäste, av Jesus.

Annonser

4 reaktioner till “Bekräftad

  1. Ja bara känner att ja måst kommenter dehär inlägge. Ja va med som ledar på förskriftskolläger o ja sa åt lägerledarna ikväll innan ja for att efter att ja själv va på dehär lägre för na åre saan så minns ja Elin så bra. Du va väl ”bara” o dra na måronjumppa men du har allti hälsa på me efteråt o ide ha betydd jättemyki för me. Du har sett me, trots att vi sågs bara några timar tär. O he tkr ja ha vari så fint 😊 Bekräftad. Ja va int bara en i mängden.

    O vi prata just om he att vi hoppas att tå vi sir dihär båne på kållbymöte att di vågar häls på oss o fast koma fram o prat. Lika myki hoppas ja att ja kan sii dem o häls, precis som du gjor me me efter lägre! 😊😄😄 Du skriver annars jättebra inlägg, kul att läsa 👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s