Gammalt och nytt

Den här klänningen gjorde jag i vågen av barnklänningar. Jag är en typisk on-off-människa. En period är det BARA och endast barnklänningar i huvudet, mitt i allt kommer jag på att jag vill virka en väska och då är det bara den och det som inte hann bli färdigt från det förra får ligga. Nåja hur som helst. Den här klänningen är den sista i raden och blev nog den finaste liksom…tekniskt sett. Om man kan säga så. Kan inte för mitt liv komma på vad delarna heter som jag syr fast i halshål och ärmhål men istället för att göra flera små bitar sydde jag en ”halv” klänning som blev liksom ett foder. På så vis finns det inga bitar som kan sticka ut någonstans. Mycket dålig förklaring. Jag hoppas den som är intresserad förstod. Här är den. Dock inte fållad ännu…som jag sa..on eller off..

IMG_1749

IMG_1750

IMG_1751 IMG_1753

Ser ni det lilla hålet på baksidan? Märkte inte det förrän klänningen var klar. Tyget var en gammal duk eller gardin. Av någon anledning stör det mig inte. Det är liksom charmen med återanvänt.

Helt overksam har jag inte heller varit de senaste veckorna. En natt när jag inte kunde sova steg jag upp, grabbade tag i en tröja jag har, använde den som hjälp för att få någon början och ritade mönstret till det här linnet.

Bilden är kanske inte riktigt rättvis. Kanske ber någon fota mig när jag har det på mig och lägger upp det men för tillfället får detta duga. Det går ut ganska mycket och är ganska kort. Behövs byxor och shorts som är höga i midjan med det. Passformen är jättebra. Sydde om flera gånger och tänkte nästan tappa hoppet men fick det till slut som jag ville. Anpassade hela tiden mönstret och gjorde om det när jag gjorde ändringar på linnet.

IMG_1754

IMG_1755

Annonser

2 reaktioner till “Gammalt och nytt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s